Înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală a implantului dentar

Înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală a implantului dentar

Implantul dentar este singura soluție de tratament care înlocuiește unul sau mai mulți dinți și restabilește 99% funcționalitatea și estetica naturală conform Academiei Americane de implantologie dentară. În ultimii ani, mulți pacienți cer această soluție de reabilitare, iar în întreaga lume, peste 3 milioane de pacienți optează pentru implanturi dentare.

Dacă nu ai mai avut până acum experiențe în ceea ce privește chirurgia implantului, este firesc să simți o anumită teamă în legătură cu acest subiect. Pentru a calma orice nervozitate, iată un rezumat al așteptărilor înainte, în timpul și după procedură.

Etapa de pre-planificare

Chirurgia implanturilor este de obicei o problemă de rutină din cauza unei planificări minuțioase în prealabil. În mod normal, în primă fază este localizat locul implantului folosind scanere CT sau alte imagini la nivel înalt, identificând obstacole precum nervii, vase de sânge și cavitățile sinusale, verificând dacă există suficient os pentru a susține un implant.

Cu aceste informații se crează un plan chirurgical sau un ghid pentru a putea fi plasat cu precizie implantul.

În ziua operației, inițial este administrată anestezia locală pentru a amorți întreaga zonă de lucru. Se începe cu câteva incizii mici în gingie pentru a expune osul, iar apoi, folosind planul sau ghidul chirurgical, este creat mic un canal mic pentru implant cu o secvență de foraj care îl mărește succesiv până când este obținută cea mai bună potrivire pentru implant.

Pentru a controla durerea, opțiunile de anestezie în timpul intervenției chirurgicale includ anestezie locală, sedare sau anestezie generală. Discutați cu medicul dentist despre opțiunea cea mai potrivită pentru dvs.

Plasarea implantului

Pe scurt, imediat după ce a fost terminată forarea canalului, va fi scos implantul din ambalajul său steril și va fi instalat în canal. Astfel, după ce au fost făcute toate ajustările necesare și verificată plasarea corectă cu raze X, în ultimă fază, va avea loc sutura țesutului gingival.

În timpul intervenției chirurgicale pentru plasarea implantului dentar, chirurgul dumneavoastră va face o tăietură pentru a vă deschide gingia și a expune osul. Găurile sunt realizate în os unde va fi amplasat stâlpul metalic al implantului dentar. Deoarece stâlpul va servi ca rădăcină dentară, este implantat adânc în os.

În acest moment, veți avea în continuare un spațiu în care dintele dvs. lipsește. Însă un tip de proteză parțială temporară poate fi plasată pentru aspect, dacă este necesar. Puteți îndepărta această proteză pentru curățare și în timpul somnului.

După operație

În acest moment al procesului final de intervenție chirurgicală, s-ar putea să vă confruntați cu un disconfort ușor până la moderat, care de obicei, poate fi gestionat cu analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau acetaminofenul.

Indiferent dacă aveți o intervenție chirurgicală de implant dentar într-o etapă sau mai multe etape, este posibil să aveți parte de un discomfort tipic, ce în general este asociat cu orice tip de chirurgie dentară, cum ar fi:

  • Umflarea gingiilor și a feței
  • Învinețirea pielii și a gingiilor
  • Durere la locul implantului
  • Sângerări minore

Este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru durere sau antibiotice după o intervenție chirurgicală de implant dentar. Dacă umflarea, disconfortul sau orice altă problemă se înrăutățește în zilele de după operație, contactați chirurgul care s-a ocupat de implant.

După fiecare etapă a intervenției chirurgicale, poate fi necesar să consumați alimente moi în timp ce locul chirurgical se vindecă. De obicei, chirurgul dvs. va folosi cusături care se dizolvă singure. Dacă cusăturile nu se dizolvă de la sine, medicul dumneavoastră le va elimina în cel mai scurt timp.

Rezultate

Majoritatea implanturilor dentare au succes. Uneori, totuși, osul nu reușește să se contopească suficient cu implantul metalic. Fumatul, de exemplu, poate contribui la eșecul implantului și la complicații. Dacă osul nu reușește să se “topească” suficient, implantul este îndepărtat, osul este curățat și puteți încerca din nou procedura în aproximativ trei luni.

Cu toate cele explicate anterior, îți poți ajuta dinții naturali rămași să dureze mai mult dacă:

Practici o igienă orală excelentă, atât în cazul dinților naturali  cât și în cazul implanturilor.Periile special concepute, cum ar fi o perie interdentară care alunecă între dinți, pot ajuta la curățarea din jurul dinților, a gingiilor și a stâlpilor metalici.

Consultați-vă periodic medicul dentist. Programați controale dentare pentru a vă asigura sănătatea și buna funcționare a implanturilor dvs. și urmați sfaturile pentru curățările profesionale. Evitați obiceiurile dăunătoare. Nu mestecați articole tari, cum ar fi gheața și bomboanele tari, care vă pot rupe coroanele - sau dinții naturali.

În ceea ce privește implanturile dentare sunt cu siguranță multe de spus iar curiozitățile oamenilor care urmează sau au avut parte de astfel de proceduri nu vor înceta niciodată să apară. Din acest motiv, scopul nostru este de a aduce informații de actualitate care să fie în folosul tuturor celor interesați de acest subiect.

Taguri:

Comentarii