Înlocuirea dinților cu ajutorul implantului dentar

Înlocuirea dinților cu ajutorul implantului dentar

Pierderea completă a dinților este o afecțiune frecventă în rândul adulților în vârstă, care apare treptat în cazul unuia sau a doi dinti, la un moment dat. Iar adesea vine un punct în care cei mai mulți oameni realizează faptul că totuși, dinții se vor pierde în cele din urmă.


Acest lucru poate crea o dilema, de cele mai multe ori: înlocuirea dinților trebuie făcută pe măsură ce aceștia se pierd sau trebuie așteptat până aceștia sunt eliminați toți odată? Până de curând, ultima alegere părea cea mai practică și mai accesibilă. Dar majoritatea medicilor stomatologi ar fi de acord că păstrarea dinților naturali atât timp cât este practic este mai bună pentru sănătatea orală generală a unei persoane și pentru a încetini orice potențială pierdere osoasă.


Apariția implanturilor dentare a făcut ca acest lucru să pară mai puțin ca fiind o dilemă: putem folosi această tehnologie pentru a înlocui dinții în mod mai accesibil, în etape, mai degrabă decât dintr-o dată. Acest lucru se datorează faptului că un implant este înlocuit din punct de vedere tehnic al rădăcinii: Procesul se referă astfel la faptul că medicul dentist introduce un stâlp metalic din titan, în maxilar. Datorită afinității cu titanul, celulele osoase cresc și aderă la suprafața implantului, ceea ce creează o priză mai puternică. De asemenea, împiedică pierderile osoase.


Pe lână toate aceste aspecte, implantul deși se poate realiza foarte ușor și individual, din punct de vedere al prețului, de obicei această abordare în care sunt implicați mai mulți dinți, poate fi mult mai puțin costisitor pentru mulți oameni.Însă, implanturile pot fi de asemenea utilizate ca și puncte de legătură între maxilarul pacientului și alte tipuri de restaurări dentare, cum ar fi punți, proteze parțiale și proteze complete amovibile sau fixe. Folosind această abordare, se poate adopta o strategie de a permite dinților mai sănătoși să rămână până când este necesar să le îndepărtați.


De exemplu, se procedează prin plasarea implanturilor pentru a sprijini o punte iar de cele mai multe ori, ulterior se folosesc aceleași implanturi împreună cu altele suplimentare pentru a sprijini o restaurare mai mare, chiar și o proteză completă fixă. O restaurare susținută de implant este de obicei mai costisitoare decât podurile sau protezele tradiționale, dar mult mai puțin decât înlocuirea dinților cu implanturi individuale. Și, deoarece etapele restaurărilor pot apărea pe o perioadă lungă de timp, costul poate fi repartizat pentru a-l face mai ușor de gestionat.


În orice caz, dacă în viitor va fi vazul să te confrunți cu situația în care este cel mai probabil să îți pierzi un număr mare de dinți, nu trebuie să-i pierzi pe toți deodată. Restaurările în etape cu implanturi vă pot ajuta să vă păstrați dinții naturali cât mai mult timp posibil, să încetiniți pierderea osoasă și să vă faceți o gură mai sănătoasă cu un pret final mai mic.

Taguri:

Comentarii