Înlocuiți-vă dinții în etape cu ajutorul implanturilor dentare

Înlocuiți-vă dinții în etape cu ajutorul implanturilor dentare

Pierderea completă a dinților este o afecțiune frecventă în rândul adulților în vârstă, care apare treptat în cazul unuia sau a doi dinți la un moment dat. Adesea vine un punct de realizare, totuși, că toți dinții se vor pierde în cele din urmă.

Acest lucru poate crea o dilemă: înlocuiți dinții pe măsură ce sunt pierduți sau continuați și îi eliminați pe toți odată?

Până de curând, ultima alegere părea cea mai practică și mai accesibilă. Dar majoritatea medicilor stomatologi ar fi de acord că păstrarea dinților naturali atât timp cât încă sunt practici, este mai bună măsură pentru a păstra sănătatea orală generală a unei persoane și pentru a încetini orice potențială pierdere osoasă.

Apariția implanturilor dentare a făcut acest lucru să pară mai puțin ca fiind o dilemă: putem folosi această tehnologie pentru a înlocui dinții în mod mai accesibil în etape, mai degrabă decât dintr-o dată. Acest lucru se datorează faptului că un implant este înlocuit din punct de vedere tehnic al rădăcinii: un dentist introduce un stâlp metalic din titan în maxilar. Datorită afinității cu titanul, celulele osoase cresc și aderă la suprafața implantului, ceea ce creează o priză mai puternică. De asemenea, împiedică pierderea osoasă.

Desigur, putem folosi implanturi ca înlocuiri individuale ale dinților. Dar cheltuiala acestei abordări în care este vorba de mai mulți dinți, este mai mult la îndemână din punct de vedere financiar, pentru mulți oameni. Dar implanturile pot fi folosite și ca puncte de legătură între maxilarul pacientului și alte tipuri de restaurări dentare, cum ar fi punți, proteze parțiale și proteze dentare complete amovibile sau fixe.

Folosind această abordare, putem adopta o strategie de a permite dinților mai sănătoși să rămână până când este necesar să fie îndepărtați. De exemplu, plasăm implanturi pentru a sprijini o punte, iar ulterior putem folosi aceleași implanturi împreună cu altele suplimentare pentru a sprijini o restaurare mai mare, chiar și o proteză completă fixă.

O restaurare susținută de implant este de obicei mai costisitoare decât podurile sau protezele tradiționale, dar mult mai puțin decât înlocuirea dinților cu implanturi individuale. Și deoarece etapele restaurărilor pot apărea pe o perioadă lungă de timp, costul poate fi repartizat pentru a-l face mai ușor de gestionat.

Dacă vă confruntați în viitor cu problema în care probabil vă veți pierde toți dinții, nu trebuie să-i pierdeți dintr-o dată. Restaurările în etape cu implanturi vă pot ajuta să vă țineți de dinții naturali cât mai mult timp posibil, să încetiniți pierderea osoasă și să vă faceți o gură mai sănătoasă.

Taguri:

Comentarii