Pot fi implanturile dentare realizate în aceeași zi?

Pot fi implanturile dentare realizate în aceeași zi?

 

Răspunsul este că procedurile de implant dentar complet pot fi efectuate în aceeași zi în timp ce  implanturile dentare unice nu pot fi realizate într-o singură zi.

Acest articol explică ceea ce face posibile procedurile de implant dentar cu arc complet în aceeași zi și de ce implanturile dentare unice, reprezintă un proces mai lung.

În mod tradițional, implanturile dentare sunt efectuate într-un proces realizat din doi pași. În primul pas, implantul dentar, care este un stâlp de titan, este introdus în osul maxilarului. Înainte de a se întreprinde orice acțiune ulterioară, este permisă desfășurarea procesului de osteointegrare sau de fuzionare a implantului dentar cu osul maxilarului. După câteva luni de vindecare, un bont este plasat deasupra implantului. O coroană, partea care vă va înlocui dintele, este apoi atașată la bont.

Dezavantajul metodei tradiționale este cantitatea de timp necesară, dar există o altă problemă. Unii stomatologi efectuează această procedură cu mâna liberă, ceea ce înseamnă că estimează cea mai bună plasare pentru inserarea implantului în osul maxilarului. De multe ori acest lucru înseamnă că implantul este introdus într-un loc mai puțin decât optim, ceea ce reprezintă timpul lung de vindecare.

Implanturile dentare unice

În multe cazuri de insuficiență cu un singur dinte, grefarea osoasă va fi necesară pentru a acumula densitatea osului subiacent înainte de a putea fi plasat un implant. Timpul de vindecare pentru o grefare osoasă este în general între și 4-6 luni.

După vindecarea grefei osoase, implantul poate fi plasat. Cu toate acestea, o coroană de obicei nu va fi plasată în aceeași zi iar implantul trebuie să fie supus mai întâi procesului de osteointegrare (fuziune cu maxilarul), care poate dura între 3-6 luni. Dacă s-ar monta o coroană pe implant în această perioadă, mestecarea și periajul ar aplica probabil prea multă presiune asupra implantului și ar determina deplasarea acestuia. Acest lucru ar putea duce la un implant înclinat și chiar deplasarea dinților din jur. Prin urmare, este mai bine să așteptați până când procesul de osteointegrare s-a maturizat înainte de a plasa coroana.

Procedurile de implant dentar complet în aceeași zi

Deși pierderea osoasă este probabil prezentă în cazurile de proceduri de implant dentar cu arc complet, grefarea osoasă poate să nu fie necesară. Spre deosebire de implanturile unice în care chirurgul are o singură locație în osul maxilarului pentru plasarea implantului, un caz de arc complet poate avea implanturi plasate în orice locație a maxilarului cu densitate osoasă adecvată.

În cazurile de pierdere osoasă severă la nivelul maxilarului superior, implanturile zigomatice pot fi plasate în locul unei grefe osoase. O proteză completă a arcului va fi fixată la 4-6 implanturi distribuite în maxilar. Acest lucru permite ca presiunea de la mestecat / periat să fie distribuită uniform pe întreaga maxilară și să nu fie aplicată pe nicio coroană sau implant individual. Din această cauză, dinții pot fi așezați în aceeași zi cu extracțiile și plasarea implantului.

Procedurile de implant dentar care se efectuează într-o singură zi, nu utilizează același proces. Rețineți că, deși procedura poate fi efectuată într-o oră, există încă o fază crucială de planificare care necesită mai multe vizite. Cheia acestei proceduri este tehnologia imaginii computerizate. Aici, practic nu există mână liberă. Se efectuează scanări CT, iar un model 3D al maxilarului este generat digital. Această metodă permite dentistului să planifice cu precizie locul în care implanturile ar trebui inserate în osul maxilarului.

Cu alte cuvinte, obținerea implanturilor într-o singură zi este un proces mult mai precis în comparație cu metoda tradițională. Pentru a răspunde la întrebarea inițială. Da, implanturile dentare se pot efectua într-adevăr într-o singură zi. Și nu numai că pot fi făcute, dar sunt făcute bine.

Taguri:

Comentarii