Puteți avea implanturi dentare cu pierderi osoase grave?

Puteți avea implanturi dentare cu pierderi osoase grave?

 Mulți oameni suferă de un tip specific de pierdere osoasă, adesea din cauza bolii parodontale. Cei care suferă de acest tip de pierdere osoasă, sunt familiarizați cu problemele grave de sănătate fiind afectată într-o oarecare măsură calitatea vieții.

 Cei care suferă de pierdere osoasă severă, au adesea probleme de sănătate orală, fiind adăugate bineînțeles în lista problemelor medicale. Problemele legate de consumul de alimente pot determina pacienții să sufere de malnutriție, înrăutățind doar sănătatea lor generală. Din păcate, pacienții cu pierderi osoase severe la nivelul maxilarului, nu au suficient os pentru ca implanturile să rămână încorporate în siguranță. Acești pacienți sunt adesea informați că nu sunt eligibili pentru implanturi. Din fericire, există încă tehnici disponibile care fac posibile implanturile, chiar și cu o lipsă de os în maxilar. O astfel de opțiune implică utilizarea implanturilor zigomatice, care pot ajuta pacienții care suferă de pierderi osoase semnificative să-și restabilească calitatea vieții la normal.

 

Dezvoltarea, structura și utilizarea implanturilor zigomatice

Implanturile zigomatice sunt implanturi dentare ce sunt plasate într-o regiune separată a structurii osoase a pacientului. În timp ce pierderea osoasă ar putea fi prea mare pentru a adopta abordarea convențională de a le implanta în os, direct sub linia gingiei, implanturile zigomatice plasează pur și simplu implanturile într-o locație diferită.

Pentru cei eligibili, aceasta este o proteză fixă ​​care poate fi pusă în aplicare pentru a ajuta pacienții care suferă de pierderea osoasă. Pacienții care anterior doreau implanturi dentare ar fi putut auzi la un moment dat faptul că pot folosi o serie de grefe osoase pentru a restabili cea mai mare parte a structurii osoase a cuiva, permițând plasarea implanturilor după finalizarea acestei serii de operații. Din păcate, acest lucru necesită adesea mai multe proceduri care ar putea duce la efecte secundare și complicații. Opțiunea de plasare a implanturilor în zigom oferă pacienților o opțiune alternativă la seria de proceduri necesare pentru finalizarea altoirii chirurgicale a osului.

 

Avantajele funcționale ale utilizării implanturilor zigomatice

Există numeroase avantaje dacă este pus în aplicare acest implant zigomatic. Există o lipsă de compresie a țesutului moale în această regiune a feței, ceea ce înseamnă că va fi mult mai confortabil pentru pacient față de cazul în care ar fi aplicată altoirea oaselor.

Acest lucru se datorează faptului că implanturile nu se sprijină pe țesutul moale pentru sprijin structural, eliminând orice factor de compresiune care ar putea exista cu alte opțiuni. În plus, sistemul de sprijin structural nu se va mișca atunci când cineva vorbește. Acest lucru înseamnă că oamenii pot vorbi mai confortabil și mai încrezător, ducând la o îmbunătățire generală a stimei de sine.

Au fost efectuate studii care arată că implanturile zigomatice par să aibă în general un nivel similar de performanță clinică cu implanturile dentare tradiționale. O alternativă mai rapidă pentru plasarea implanturilor înseamnă o revenire mai rapidă la uncalitatea generală a vieții.

 

Avantajele chirurgicale ale plasării implanturilor în zigom

Implanturile zigomatice au fost rafinate cu atenție în ultimele decenii pentru a le îmbunătăți funcțiile atât în ​​timpul intervenției chirurgicale, cât și după aceea. Aceste implanturi sunt concepute pentru a ancora în regiunea zigomului feței, oferind o opțiune eficientă pentru tratarea persoanelor care au fost diagnosticate cu pierderea osoasă, ceea ce ar fi putut împiedica mulți oameni să primească implanturi dentare tradiționale.

Implanturile zigomatice au un corp de implant netezat, care este proiectat pentru a funcționa bine cu țesutul moale din această regiune. Există mai multe beneficii ale acestor implanturi zigomatice pentru proceduri chirurgicale și recuperare. În primul rând, aceste implanturi au un grad ridicat de stabilitate primară. Acest lucru este important pentru funcția lor. Apoi, aceste implanturi interacționează bine cu țesutul moale al corpului, reducând șansele de complicații post-operatorii sau disconfort. În cele din urmă, aceste implanturi au o pereche de angulații, care ajută la abordarea chirurgicală. Toate aceste beneficii sunt esențiale atât pentru medicinăprofesioniști și pacienți și demonstrează superioritate față de seria tradițională de grefe osoase

Pe măsură ce s-au făcut mai multe cercetări cu privire la utilizarea acestor implanturi dentare zigomatice, acestea au devenit rapid standardul de aur al tratamentului pentru cei care au suferit pierderi osoase care împiedică introducerea implanturilor dentare tradiționale. Fără această nouă opțiune de implant dentar, nenumărați pacienți ar trebui să aștepte luni pentru implanturile lor, urmând o serie de proceduri invazive și neplăcute de altoire osoasă pentru a ajuta la creșterea volumului osos în fața lor, astfel încât implanturile dentare convenționale să poată fi plasate.

Acum, cu opțiunea de implanturi zigomatice, pacienții pot evita aceste grefe dureroase. Aceasta înseamnă timpi de tratament mult mai scurți, împreună cu rezultate chirurgicale îmbunătățite, funcție și estetică. Prin urmare, implanturile zigomatice oferă pacienților o modalitate de a-și îmbunătăți calitatea vieții. Aceste implanturi oferă pacienților aceleași beneficii ale implanturilor dentare tradiționale și pot fi tratate de pacient în acest mod.

Aceste implanturi pot trata și preveni o mulțime de probleme sociale, funcționale și psihologice care provin din resorbția maxilară. Într-un anumit sens, opțiunile de tratament zigomatice readuc calitatea vieții cuiva la normal. Drept urmare, nenumărați pacienți au beneficiat deja de această opțiune de tratament.

Taguri:

Comentarii