Adulții pot purta aparat dentar?

Adulții pot purta aparat dentar?

Știați că aparatul dentar nu este doar pentru copii? Mulți adulți continuă să-și amâne îndreptarea dinților din mai multe motive, unul dintre cele mai presante preocupări este cu privire la aspectul lor pe tot parcursul tratamentului dar și modul în care acest lucru le va afecta viața profesională și socială.

Astăzi, o mulțime de adulți poartă aparat dentar iar faptul este că nu ești niciodată prea bătrân pentru tratament ortodontic este adevărat. Dinții se pot mișca la orice vârstă iar acest lucru este vizibil.

În ciuda presupunerii comune că aparatul dentar este doar pentru copii, tot mai mulți adulți aleg să urmeze ortodonția pentru a-și corecta dantura. Doar auzind cuvântul „aparat dentar” sau apariția unui simplu gând având o imagine a unui zâmbet în care aparatul dentar este în prim-plan, poate determina mulți adulți să ezite să primească un tratament pentru îndreptarea dinților.

Chiar dacă în ultimii ani este vizibil faptul că tot mai mulți adulți au început să poarte aparat dentar, încă există dubii față de acest subiect. Acest articol are rolul de a vă oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a evalua opțiunile de tratament și pentru a face alegerea potrivită. Purtarea aparatului dentar ca adult este astfel un mod excelent de a crea un zâmbet sănătos și frumos după care cel mai probabil ați râvnit mult timp dar nu ați avut destul curaj să faceți acest pas.

Deci, care sunt opțiunile?

Progresele recente în medicina ortodontică au creat numeroase opțiuni pentru adulții care au nevoie de aparat dentar. Aparatul dentar în sine este o opțiune excelentă pentru persoanele care au dinții foarte strâmbi sau au o problemă semnificativă de mușcătură sau care necesită alte modificări ortodontice majore.

Cel mai mare dezavantaj al purtării aparatului dentar metalic în cazul adulților este aspectul vizibil al metalului și al firelor. În ceea ce privește aparatul dentar din ceramică transparentă, acesta oferă o soluție foarte bună deși costă mai mult. Sunt o alternativă bună pentru corectarea problemelor dinților foarte strâmbi sau a mușcăturilor.

O altă opțiune populară pentru adulții care au nevoie de aparat dentar este un tratament clar-aliniator, cum ar fi cel cu Invisalign. Acest sistem funcționează într-un mod diferit față de aparatul dentar obișnuit, utilizând o serie de aliniatoare clare, asemănătoare cu dispozitivele de fixare. În general, procesul Invisalign durează între trei și 18 luni. Rețineți totuși, că metoda Invisalign nu este la fel de eficientă precum aparatul dentar tradițional în ceea ce privește tratarea problemelor mușcăturii sau a supraaglomerării severe. Perspectiva de a obține un aparat dentar ca adult poate fi intimidantă, dar nu ar trebui să lăsați temerile să vă împiedice să obțineți zâmbetul la care ați visat mereu.

În plus, dacă vă confruntați cu boala gingiilor sau chiar cu boala parodontală, s-ar putea să vă surprindă faptul că dinții strâmbi sau înghesuiți ar putea fi un factor care contribuie la realizarea acestor probleme. În acest caz, aceste afecțiuni pot fi obținute destul de ușor întrucât dinții foarte apropiați oferă locuri în care placa dentară, resturile de alimente și acizii rezultați sunt consumați de bacterii.

Până la 40% din suprafața totală a dinților “este ascunsă” ceea ce înseamnă că igienizarea dinților vă permite să accesați aproximativ 60% din suprafața dinților cu o periuță obișnuită. Indiferent dacă dinții dvs. sunt aliniați corect sau nu, totuși, o igienă realizată corect, este esențială pentru a menține la distanță boala gingiilor.

Periajul zilnic sau imediat după fiecare masă este un obicei obișnuit dar importanța folosirii aței dentare nu trebuie niciodată trecută cu vederea. Aceste elemente de igienă sunt cel mai bun pariu pentru o relație lungă și fericită cu dinții dvs.

 

Taguri:

Comentarii