Ce face Invisalign atât de special?

Ce face Invisalign atât de special?

Spre deosebire de alte tratamente clasice, Invisalign are la bază tehnologii extrem de inovatoare ce permit îndreptarea dinților atât la copii cât și la adulți. Mai mult de atât, încă de la începutul tratamentului, pacientul are ocazia să vadă rezultatul final al tratamentului ortodontic cu ajutorul planului de tratament virtual 3D.

Așa cum probabil vă așteptați, tratamentul Invisalign se realizează în etape, în funcție de nevile pacientului. În general, fiecare set de aliniatori sau gutiere se poartă în jur de 2 sau 3 săptămâni, aproximativ 20-22 de ore pe zi, în funcție de recomandările medicului.

Datorită faptului că în cazul tratamentului Invisalign nu este nevoie ca aparatul să fie activat precum în cazul brackeților, acest tratament funcționează 24 de ore din 24, fiind aplicate forțe foarte ușoare asupra dinților. De asemenea, chiar și vizitele la medicul ortodont se realizează mult mai rar spre deosebire de tratamentul cu aparatul dentar cu brackeți, în medie o dată la 6 sau chiar 8 săptămâni.

Mai mult de atât, aliniatorii Invisalign vin cu multiple avantaje datorită faptului că se poate renunța la purtarea lor și astfel nu va fi nevoie de modificări în ceea ce privește igiena orală sau în cazul alimentației.

Un alt motiv pentru care tratamentul Invisalign este atât de special mai ales în rândul adolescenților se referă la faptul că din punct de vedere estetic acesta nu va crea momente de jenă și stânjeneală în rândul grupurilor sociale. Mai mult de atât, în timpul purtării aparatului ortodontic nu va apărea senzația de durere.

Invisalign este astfel o metodă nemaipomenită care stimulează încrederea de sine cu ajutorul flexibilității și a esteticii, având scopul de a reda pacientului zâmbetul dorit.

Tehnologia inovatoare 3D a Invisalign are scopul de a obține cât mai puține erori, deoarece totul este planificat din timp, folosind un software special. Astfel, veți ști la ce să vă așteptați din timp, astfel încât să vă puteți simți încrezători pe tot parcursul procesului că tratamentul se desfășoară conform așteptărilor. Odată ce începeți tratamentul, vi se va oferi un nou set de aliniatori pe care să îl purtați la fiecare 2 săptămâni iar fiecare nou set vă va aduce mai aproape de rezultatul final. De asemenea, controlul la medicul ortodont se realizează la aproximativ fiecare 6 săptămâni.

Indiferent de tipul de tratament pe care îl alegeți sau care vă este recomandat, cel mai important lucru este să nu vă ignorați sănătatea bucală. Dinții strâmbi sau nealiniați vă pot afecta igiena orală. Mâncarea se poate bloca mult mai ușor printre dinții care nu sunt foarte drepți și poate fi mai greu să introduceți periuța de dinți în acele spații. O igienă orală slabă poate duce la boli ale gingiilor și pierderea dinților în timp, deci dacă aveți dinți nealiniați sau alte probleme din această sferă, este mult mai mult decât o simplă problemă estetică.

Ce este cel mai important în acest moment? Să nu mai așteptați. Programați un prim consult la unul dintre medicii ortodonți pe care îl considerați cel mai potrivit și faceți primii pați către un zâmbet perfect!

 

 

 

Taguri:

Comentarii