Cum aleg cea mai bună pastă de dinți?

Cum aleg cea mai bună pastă de dinți?

O igienă orală bună este esențială pentru dinți și gingii sănătoase. O pastă de dinți potrivită poate juca un rol critic în sănătatea bucală, dar poate fi dificil să știți ce produs este cel mai bun. În acest articol, vă explicăm modul în care oamenii pot alege cea mai bună pastă de dinți pentru nevoile și preferințele lor individuale.

Pentru a alege însă cea mai bună pastă de dinți potrivită nevoilor dvs., este nevoie să urmăriți câțiva pași simpli!


Conținutul de fluor

Fluorul este un mineral natural care protejează smalțul dinților și combate cariile. Experții recunosc faptul că fluorul din pasta de dinți și apa potabilă au o reducere semnificativă a cariilor dentare din ultimele decenii. Numeroase studii confirmă faptul că fluorura este un tratament sigur și eficient.

Drept urmare, Asociația Dentală Americană (ADA) și majoritatea medicilor stomatologi consideră că fluorura este un ingredient esențial în pasta de dinți. Cu toate acestea, unii oameni preferă să evite fluorurile din pasta de dinți și apa potabilă. În acest caz, pasta de dinți naturală poate fi o opțiune mai bună, deoarece multe formulări naturale nu conțin fluor.


Verificarea aprobării ADA

Unele produse din pasta de dinți poartă sigiliul de aprobare ADA. Aceasta înseamnă că îndeplinesc cerințele stricte ale ADA, care specifică că pasta de dinți trebuie: să conțină fluor, ingrediente active pentru a îmbunătăți igiena orală. să nu conțină agenți aromatizanți care contribuie la cariile dentare, cum ar fi zahărul. Cu toate acestea, participarea la programul ADA este voluntară și nu toate mărcile bune de pastă de dinți vor purta sigiliul. Cu toate acestea, puteți găsi online toate brand-urile d pastă de dinți care dețin aprobare ADA.


Citirea etichetei

Este recomandabil să verificați cu atenție etichetele. Nu toate tipurile de pastă de dinți sunt potrivite pentru toată lumea. De exemplu, unele produse nu sunt potrivite pentru copiii mai mici.

Producătorii ar trebui să includă pe etichetă orice aromă și îndulcitor. Conștientizarea ingredientelor le permite oamenilor să evite anumite substanțe chimice, mai ales dacă sunt sensibili la ele. Ingredientele obișnuite includ: zaharină, un îndulcitor carbonat de calciu și silicați, care sunt materiale abrazive și nu în umtimul rând glicerol, pentru a conferi pastei de dinți o consistență asemănătoare gelului.

Un alt ingredient important este laurilsulfat de sodiu (SLS), un detergent care are rolul de a face spumă. Persoanele care suferă de ulcere la nivelul gurii frecvente sau afte, ar putea dori să evite produsele care conțin SLS, deoarece unele cercetări sugerează că ar putea crește riscul de ulcer în cadrul cavității bucale.


 Alegerea pe baza problemelor dentare specifice

Persoanele cu probleme dentare ar trebui să aleagă o pastă de dinți care să răspundă nevoilor lor specifice. Unele persoane, de exemplu, pot necesita o pastă de dinți desensibilizantă. Pasta de dinți desensibilizantă conține compuși specifici, cum ar fi azotatul de potasiu, care blochează părți ale dinților pentru a opri semnalele de durere.


 Dacă doriți o pastă de dinți pentru albire

Mulți oameni își doresc un zâmbet mai alb, iar pasta de dinți pentru albire poate oferi un remediu sigur și eficient. Aceste produse conțin ingrediente abrazive care lustruiesc dinții sau îndepărtează petele de pe suprafața dintelui. Persoanele cu dinți sensibili ar putea dori să evite albirea pastei de dinți care conține substanțe chimice, deoarece acestea pot agrava sensibilitatea. Un dentist poate oferi sfaturi cu privire la opțiunile de albire care sunt sigure pentru dinții sensibili.

A avea dinți sensibili poate face periajul foarte inconfortabil. Alimentele și băuturile precum înghețata și cafeaua fierbinte pot fi dureroase de consumat. Tipurile speciale de pastă de dinți pot atenua simptomele dinților sensibili, iar opțiunile fără prescripție medicală (OTC) sunt de obicei eficiente. Cu toate acestea, este posibil ca unele persoane să nu primească suficientă "ușurare" de la produsele OTC. În acest caz, medicul dentist poate fi capabil să prescrie un produs mai puternic.


Verificarea nivelului RDA

Pasta de dinți conține agenți abrazivi pentru curățarea și albirea dinților. Nivelul de abrazivitate al unei paste, cunoscut sub numele de abrazivitatea relativă a dentinei (ADR), variază de la produs la produs. Produsele sub 250 ADR trebuie să fie sigure și eficiente. Toate pastele de dinți aprobate ADA trebuie să aibă un ADR de 250 sau mai puțin. Pasta de dinți care are un ADR mai mare poate deteriora dinții. Dacă aveți dubii, cel mai bine este să vă țineți de lista ADA sau să contactați producătorul.

 

Când este cazul să consulți un medic dentist?

 Cu atât de multe opțiuni pe piață, poate fi o provocare să alegeți un brand de pastă de dinți. Dacă o persoană nu este sigură, poate vorbi cu un stomatolog despre cele mai bune opțiuni disponibile. Un medic stomatolog va lua în considerare sănătatea orală și nevoile individuale ale unei persoane atunci când recomandă produse. Este esențial să ne amintim că pasta de dinți este doar o componentă a igienei orale. Alte produse de igienă orală includ periuțe de dinți, apă de gură și alte accesorii specifice diverselor nevoi.

Taguri:

Comentarii