Pasta de dinți homemande - Avantaje și dezavanataje

Pasta de dinți homemande - Avantaje și dezavanataje

 

Păstrarea dinților curați este un proces important de realizat pentru a menține o sănătate orală bună. De asemenea, s-ar putea să vă doriți ca dinții să apară cât mai albi posibil. Deși poate fi tentant să explorați pastele de dinți de casă pentru a vă curăța și albi dinții în mod natural, luați în considerare această idee cu prudență. Pastele de dinți de casă NU conțin anumite ingrediente, cum ar fi - fluor, care vă ajută să reduceți cariile.

Există multe modalități naturale de a promova o bună sănătate orală, dar puține studii susțin utilizarea pastei de dinți de casă în locul celor disponibile comercial.

A crea propria pastă de dinți este o tendință în creștere și, deși acest lucru îți pune controlul asupra ingredientelor care acționează, recomandăm întotdeauna să te adresezi medicului dentist pentru cele mai bune modalități de a îți îmbunătăți sănătatea bucală. Există, de asemenea, o mulțime de paste de dinți naturale disponibile. Multe rețete de pastă de dinți de casă susțin că sunt la fel de eficiente ca pastele de dinți comerciale.

Dintre ingredientele folosite, acestea sunt cele mai cunoscute pentru prepararea pastei de dinți homemade:

Ulei de cocos - Studiile privind efectul uleiului de cocos asupra gurii devin din ce în ce mai frecvente. În prezent, nu există suficiente dovezi științifice care să demonstreze că uleiul de cocos sau extragerea uleiului sunt practici eficiente pentru sănătatea dentară.

Cărbune - Perierea dinților cu materiale abrazive, cum ar fi cărbunele, poate părea o idee bună pentru lustruirea petelor.

Din păcate, nu există dovezi care să arate că produsele dentare care conțin cărbune sunt sigure sau eficiente pentru dinții noștri. Dacă ne periem dinții prea tare, îi putem face să pară mai galbeni chiar. Atuni când stratul exterior al smalțului este îndepărtat, apare un țesut mai moale, galben, numit dentină.

Suc de lămâie - Lichidele acide precum sucul de lămâie au capacitatea de a ne eroda smalțul. Atunci când este combinat cu o substanță abrazivă precum bicarbonatul de sodiu, rezultă o pastă de dinți ce va avea efecte dezastruoase.

Uleiuri esențiale - Vești bune! Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la controlul plăcii și gingivitei. Acest lucru este valabil atunci când sunt combinate cu ingrediente precum fluorura pentru a ajuta la prevenirea degradării și a peroxidului pentru albire.

 

Dezavantaje ale fabricării propriei paste de dinți

Va trebui să achiziționați consumabile - Pentru a vă crea propria pastă de dinți, va trebui să strângeți consumabilele adecvate, cum ar fi un recipient pentru stocarea pastei de dinți, instrumentele de amestecare și măsurare și ingredientele specifice pentru amestecul dorit.

Unele rețete online au ingrediente dăunătoare - Aveți grijă la rețetele de pastă de dinți naturale, chiar dacă acestea conțin ingrediente care par inofensive. Evitați întotdeauna utilizarea peroxidului de hidrogen sau a oțetului în pasta de dinți de casă. Aceste ingrediente pot descompune smalțul dinților și pot provoca îngălbenirea dinților și probleme cu gingiile.

Pastele de dinți de casă nu includ fluor - Rețineți că pasta de dinți de casă nu va conține fluor. S-a dovedit că fluorura este cel mai eficient ingredient din pasta de dinți pentru prevenirea cariilor. American Dental Association (ADA) aprobă numai pastele de dinți care conțin fluor și este considerat sigur de utilizat.

Deși poate fi tentant să-ți faci propria pastă de dinți, pentru a reduce consumul de plastic și pentru a controla ingredientele din pasta de dinți, rețetele de casă nu încorporează fluor, care previne cariile. Unele rețete ar putea deteriora smalțul de neînlocuit al dinților.

Discutați cu medicul dentist despre modalități naturale de a vă menține dinții sănătoși, curați și albi și aveți grijă când încercați rețete de pastă de dinți de casă. Menținerea unei bune sănătăți orale vă va menține sănătos în general. Aceasta include luarea în considerare a pastelor de dinți cu fluor și vizitarea regulată a medicului dentist.

 

 

Taguri:

Comentarii