Pasta pentru dinți sensibili, funcționează cu adevărat?

Pasta pentru dinți sensibili, funcționează cu adevărat?

A avea dinții sensibili înseamnă că atunci când mănânci sau bei ceva rece sau fierbinte poate fi provocată senzația de durere. Unii oameni experimentează și sensibilitate chiar și la zahăr. Unul dintre cele mai simple remedii este utilizarea unei paste de dinți care este concepută pentru ameliorarea simptomelor dinților sensibili.

Dar chiar funcționează pasta pentru dinți sensibili? Dacă da, cum funcționează? Afecteză dantura? Există alternative? Aceste întrebări și multe altele vor primi răspuns mai jos.


Cum funcționează pasta pentru dinți sensibili?

Pasta de dinți conține un ingredient care blochează senzorii de durere care răspund la căldură, frig și zahăr. Există câteva ingrediente diferite care sunt utilizate în pastele de dinți pentru sensibilitate, cum ar fi:

  • Azotat de potasiu
  • Fluor stanos
  • Clorură de stronțiu

Atunci când pasta de dinți este folosită în mod regulat, în timp aceste ingredient vor ajuta nervii dentari să își dezvolte o rezistență la factori precum frigul, căldura și zahărul. Pasta de dinți trebuie utilizată zilnic timp de câteva săptămâni pentru a fi eficientă.


Ce cauzează dinții sensibili?

De ce dinții devin sensibili? Sensibilitatea este de obicei rezultatul unei slăbiri a smalțului dinților sau a rădăcinii expuse a dinților. Smalțul dinților slăbit sau subțiat, poate proveni din măcinarea dinților, deteriorarea sau abraziunea care a uzat smalțul. Rădăcina unui dinte sau a mai mulți dinți poate fi expusă ca urmare a bolii gingiilor sau a retragerii gingiilor.

Sunt sigure substanțele chimice din pasta pentru dinți sensibili?

Ingredientele active din pasta pentru dinți sensibili sunt relativ sigur de utilizat. Potrivit Grupului de lucru pentru mediu (EWG), următoarele substanțe chimice sunt evaluate pe o scară de la 0-10, 0 nefiind periculos pentru sănătate, 10 fiind periculos pentru sănătate.

Azotat de potasiu:  Acest ingredient activ este cel mai sigur dintre cele întâlnite frecvent în pasta pentru dinți sensibili.

Fluor stanos: A primit coeficientul 2 deoarece este un desensibilizant eficient, dar nu va întări activ dinții cel puțin nu sub formă de pastă de dinți.

Clorură de stronțiu: Acest ingredient a primit cea mai slabă notă de siguranță. Deși un 3 din 10 este încă relativ scăzut, acesta a fost interzis de guvernul japonez pentru utilizarea în produse cosmetice.

Deși toate acestea au un factor de risc relativ scăzut, va trebui să decideți dacă riscul posibil merită beneficiul. Dacă aveți nelămuriri, vă recomandăm să căutați și alte remedii.


Tratarea dinților sensibili începând de la cauza principală

În loc să tratați pur și simplu simptomele, poate fi în interesul dumneavoastră să tratați cauza reală a dinților sensibili.

  1. Tratamente cu fluor - Tratamentul cu fluor realizat în cabinet este o soluție de calitate profesională aplicată direct pe dinți, care poate ajuta la întărirea smalțului. Această metodă ajută la ameliorarea sensibilității și la prevenirea agravării sensibilității din cauza slăbirii smalțului.
  2. Durerea asociată cu sensibilitatea dinților începe în rădăcina dintelui unde există nervul. O procedură de canal radicular îndepărtează pulpa dentară din interiorul rădăcinii dintelui și umple dintele cu soluție compozită, eliminând astfel orice durere.
  3. Materialul de lipire, cum ar fi ceea ce este utilizat în cavități și canale radiculare, poate fi aplicat pe rădăcina dinților expuși pentru a proteja împotriva sensibilității.

Sperăm că aceste informații referitoare la pasta pentru dinți sensibili vă sunt de folos mai ales dacă vă aflați într-o astfel de situație. Însă, NU înainte de a consulta și un medic stomatolog.

Taguri:

Comentarii