Tu ai grijă de igiena ta dentară?

Tu ai grijă de igiena ta dentară?

 

Știați că ar trebui să vă schimbați periuța de dinți cam la fiecare 3 luni? Oamenii își schimbă periuța de dinți de aproximativ 1,9 ori pe an, în loc de 4 ori pe an, așa cum recomandă Asociatia Americană de Stomatologie. Iar acesta nu este doar un truc pentru a vă face să cumpărați periuțe de dinți noi, periuța dvs. de dinți devine extrem de germinată pe o perioadă de 3-4 luni.

Periuțele de dinți adăpostesc bacterii, ceea ce înseamnă că,  după o perioadă în care ați fost bolnav, ar trebui să vă schimbați și peria de dinți! Perii periuței de dinți se pot uza și după 3-4 luni. Odată ce perii devin de culoare mată sau arată foarte uzați, este cu siguranță timpul să îți schimbi periuța. În acest moment periuța nu va mai curăța dinții la fel de eficient cum ar trebui și de asemenea, vă poate provoca afecta negativ gingia! Deoarece copiii tind să se spele pe dinți apăsând mai tare și mai repede, periuțele lor tind să se uzeze mai repede, ceea ce înseamnă că este posibil să fie nevoie ca periile lor să fie schimbate mai frecvent.

Când cumpărați noua periuță de dinți, asigurați-vă că veți căuta o perie cu peri destul de moi. Periuțele de dinți electronice cărora trebuie să le înlocuiți doar capul și nu întreaga perie sunt convenabile prin faptul că, de obicei, vă economisesc bani pe termen lung și în general, sunt mai bune pentru mediu (dispunând doar un vârf mic al periuței de dinți, spre deosebire de un întreg periuta de dinti).

 În societatea actuală a cumpărăturilor online pentru lucruri care vin direct la ușa dvs., multe companii facilitează obținerea unor periuțe de dinți noi. Unele companii de periuțe de dinți electronice au chiar expediere automată la fiecare 3 luni, astfel încât nici măcar nu trebuie să vă amintiți când să vă schimbați capul periei!

În ceea ce privește pasta de dinți, înainte de a vă cumpăra una, asigurați-vă că utilizați cea mai benefică pastă de dinți posibilă! Când căutați o pastă de dinți, urmăriți să găsiți un produs care să aibă sigiliul de acceptare ADA (American Dental Association). ADA are linii directoare specifice care trebuie îndeplinite pentru a obține acest sigiliu, ceea ce înseamnă că, dacă are acest sigiliu, este cel mai probabil o opțiune excelentă pentru dvs.! Căutați pastă de dinți care conține fluor. Fluorul este o „vitamină a dinților” extrem de importantă așa cum ne place să o numim. Fluorul întărește dinții și ajută la protejarea acestora împotriva cariilor!

De asemenea, trebuie să vă asigurați că verificați ADR-ul pastei de dinți sau abrazivitatea relativă a dentinei. Pasta de dinți nu ar trebui să fie extrem de abrazivă pentru a nu vă afecta smalțul. Pastele de dinți ar trebui să fie sub 250 RDA, dar 150-250 sunt considerate „dăunătoare” smalțului dumneavoastră. În general, cu cât este mai scăzut cu atât mai bine așa că încercați să găsiți o pastă de dinți cu RDA sub 150 sau în jurul acestei valori!

Sfatul nostru final pentru a vă menține cavitatea bucală sănătoasă tot timpul este să contacați cât mai des medical stomatolog! Toată lumea ar trebui să vadă medicul dentist cel puțin o dată la 6 luni, cu toate acestea, dacă aveți nevoie de puțină îngrijire suplimentară, vă recomandăm să veniți mai des.

 

 

Taguri:

Comentarii