De ce să renunți la pasta de dinți obișnuită

De ce să renunți la pasta de dinți obișnuită

Astazi exista pe piata numeroase tipuri de pasta de dinti ce ascund o multime de ingrediente toxice, care în timp pot avea efecte negative asupra sanatatii noastre. Avand in vedere ca pasta de dinti nu trebuie sa fie ingerata pentru ca toxinele sa patrundă in sistemul dvs. (acestea pot trece prin testurile gurii direct în fluxul sanguin), adultul mediu foloseste aproximativ 20 de litri de pasta de dinti de-a lungul vietii.

Cu toate acestea, din anumite motive, exista si astazi paste de dinti pe piata care contin ingrediente toxice ce fac tot felul de afirmatii, de la albire pana la întarirea dintilor, dar ceea ce s-ar putea sa nu va spuna este ca aceste ingrediente pot fi grav nesigure.
Unii dintre principalii “infractori” sunt mai jos, dar retineti ca exista si alte ingrediente daunatoare pe care nu le-am enumerat, care ar putea fi gasite in pasta de dinti. Este foarte important sa faceti cercetari si sa stiti ce contine pasta de dinti inainte de a o utiliza.


FLUOR                                                                                       

Toata lumea a auzit de fluor. De fapt, aproximativ 95% din pastele de dinti conventionale vandute in lume contin fluor. In trecut, s-a creat in capul consumatorilor faptul ca fluorura este un lucru obligatoriu, deoarece poate intari dintii si ii poate face mai rezistenti la cariile dentare. 


Aceasta este o sare cristalina incolora folosita pentru fluorizarea apei potabile. Este, de asemenea, utilizata ca insecticid, precum si in tratamentul/prevenirea cariilor dentare. Ti se pare normal sa inghiti sau sa iti aplici pe piele un produs chimic care este folosit pentru a ucide insecte? Toxic este toxic!


                                                                                   
TRICLOSAN

Triclosanul, prin definitie, este un pesticid, dar a fost utilizat ca agent antibacterian în pastele de dinti, sustinand ca ajuta la combaterea placii si a gingivitei. A fost chiar considerata un „super-chimic” datorita cailor sale de lupta impotriva bacteriilor.Triclosanul interfereaza cu functionarea glandei tiroide, actioneaza ca un perturbator endocrin si poate cauza cancer.


Este de aproximativ 350 de ori mai dulce decat zaharul si se incadreaza in aceeasi categorie de indulcitori ca Acesulfam-K, sucraloza, aspartilfenilalanina metil ester, alitam si tagatoza. 


In ultimii ani, consumatorii au inceput sa adopte stiluri de viata durabile si organice. Pe masura ce cunostintele noastre avanseaza, am devenit mai constienti de lucrurile pe care le punem în corpurile noastre si de modul in care acestea ne afecteaza. In acest scop, unii consumatori s-au adaptat consumand alimente provenite in mod natural si care au efecte pozitive asupra sanatatii lor.


Speram ca nu v-am dat cosmaruri induse de pasta de dinti, dar puteti dormi usor stiind ca pastele noastre de dinti organice sunt complet lipsite de toate substantele chimice, pesticide, OMG-uri, gluten, fluor, zaharina, SLS, SLES, caragenan, parabeni, triclosan, indulcitori sau aditivi, propilen glicol, detergenti sau materiale sintetice de orice fel.


Dent Factory incurajeaza pe aceasta cale folosirea pastei de dinti nontoxice. Astfel, va propunem un tip de pasta de dinti din gama Radium ce apare in mai multe sortimente precum: Whitening, Feminine, Sensitive, Total dar si apa de gura din aceeasi categorie.

Puteti achizitiona aceste produse 100% nontoxice chiar pe pagina Dent Factory, la preturi foarte accesibile!

 

                                                               


                                                                        Click pe imagine pentru a vedea toata gama Radium! :)


Ingredinte Radium Whitening:

  • Apa, Sorbitol, Siliciu hidratat, Glicerina, Glutamat de Olioil de sodiu, Aroma, Extract de frunze Europaea, Extract de frunze de Thymus vulgaris / Frunze, Extract de frunze Rosmarinus Officinalis, Guma de xantan, betaina, zaharina de sodiu, hidroxiapatita, clorura de sodiu, limonena.


Ingredinte Radium Total:

  • Apa, Sorbitol, Glicerina, Aroma, Glutamat de Olivoil de sodiu, Hidroxietilceluloza, pirofosfat de tetrapotassiu, alantoina, extract de frunze de Olea europaea, Clorură de cetilpiridiniu, ulei de ricin hidrogenat PEG-40, Trideceth-9, zaharina de sodiu, 2-
    brom-2-nitropropan-1,3-diol, C.I. 19140, C.I. 42051, C.I. 16255, clorură de sodiu, sodiu, Hidroxid, acid citric, Eugenol, Limonena.


Ingredinte Radium Feminine:

  • Apa, Sorbitol, Siliciu hidratat, Glicerina, Glutamat de Olivoil de sodiu, Aroma, extract de frunze Olea Europaea, guma de xantan, zaharina de sodiu, betaina, Hidroxiapatita, clorură de sodiu, citronelol, geraniol.


Ingredinte Radium Sensitive:

  • Apa, Sorbitol, Siliciu hidratat, Glicerina, Glutamat de Olivoil de sodiu, Aroma, extract de frunze Olea Europaea, seminte de Prunus Amygdalus Dulcis (migdale dulci), Extract, extract de fructe / frunze Ficus Carica, citrat de zinc monoacid, citrat de potasiu, xantan, Guma, zaharina de sodiu, betaina, hidroxiapatita, clorură de sodiu, benzoat de benzii.


Apa de gura Radium Total:

  • Apa, Sorbitol, Glicerina, Aroma, Glutamat de Olivoil de sodiu, Hidroxietilceluloza, pirofosfat de tetrapotassiu, alantoina, extract de frunze de Olea europaea, Clorura de cetilpiridiniu, ulei de ricin hidrogenat PEG-40, Trideceth-9, zaharina de sodiu, 2- brom-2-nitropropan-1,3-diol, C.I. 19140, C.I. 42051, C.I. 16255, clorura de sodiu, sodiu, Hidroxid, acid citric, Eugenol, Limonena.


Apa de gura Radium Whitening:

  • Apa, Sorbitol, Alcool Denat., Aroma, Glutamat de Olioil de sodiu, Acid salicilic, Hidrogen, Peroxid, ulei de ricin hidrogenat PEG-40, tridecet-9, hidroxietilceluloza, zaharina sodica, Extract de frunze Olea Europaea, glicerina, extract de flori / frunze de timus vulgaris, hidroxid de sodiu, Clorura de sodiu, acid etidronic, C.I. 42051, Limonena.


Despre Radium:

Urmand traditia romana milenara, compania L'abbate nu se limitează la realizarea uleiului alimentar, ci este dedicata imediat realizarii de produse pentru ingrijirea personala, intotdeauna bazate pe ulei de masline de calitate, caruia ii dau numele de "Radium".

In 2014, odata cu achiziționarea Emmegi Detergents S.p.A., a cincea generație a familiei L'abbate dobandeste expertiza in cercetare si dezvoltare, fiind adevarata inima a companiei, rezultatul a decenii de colaborare cu cele mai importante companii multinationale active in domeniul detergentilor si a igienii personale, precum si pe piata produselor cosmetice si de îngrijire orala.

Radium renaste astazi din aceasta combinatie de traditie si inovatie, care se reflecta si in restilizarea grafica a marcii si  a imaginii. Toate produsele Radium vor avea extractul natural de frunze de maslin, cu o calmare puternica, proprietati protectoare si antioxidante.

Comentarii