Diferențele dintre mănușile din latex și cele din nitril

Diferențele dintre mănușile din latex și cele din nitril

Așa cum stii, internetul este o sursa buna atunci cand vrei sa te informezi, insa locul din care iti alegi informatia este cel mai important.


Fara sa intram in alte detalii, noi, cei de la Dent Factory punem mare pret pe informarea corecta a clientilor nostri, motiv pentru care ne-am dat seama ca acest subiect este destul de controversat atunci cand vine vorba de alegerea manusilor in functie de nevoile fiecarui consumator.


      Citind acest articol vei afla:

  • Scurt istoric al manusilor medicinale;
  • Diferenta dintre manusile din latex si cele de nitril;
  • Oferta Dent Factory.

 

In esenta, manusile medicinale au luat nastere in jurul anului 1880, atunci cand medicii foloseau solutie caustica de permanganat de potasiu, urmata de o baie fierbinte de acid oxalic iar dupa toata dezinfectarea trebuiau sa se spele din nou pe maini cu un compus de clorura de mercur.


Bineinteles ca prin aceasta procedura geremenii erau distrusi dar la fel si pielea. Intamplarea a facut ca o asistena sa inceapa sa foloseasca manusi pentru gradinarit in sala de operatie iar rezultatele au fost nesteptate. 


La sfarsitul anilor 1890, chirurgia avea inca o rata de mortalitate de 50%, iar infectiile au cauzat majoritatea acestor decese. Astfel, Joseph Lister a fost primul medic care a introdus acidul carbolic pentru a curata rani iar rezultate au fost atat de bune incat a fost motivat sa construiasca o masina ce distribuia acesti vapori in sala de operatie. De aici, nu a mai durat mult pana cand acidul carbolic a fost introdus in structura manusilor pentru a putea fi folosite in salile de operatie. 


Diferentele dintre manusile din latex si cele de nitril

De ce sa folosesti nitril? De ce sa folosești latex? Care este diferenta? Nu sunt toate manusile de examinare de unica folosinta la fel? Toate manusile pentru examinare medicale nu sunt la fel si exista diferente uriase intre manusile din latex si nitril.


Datorita diferitelor punctelor tari si a punctelor slabe ale acestora, manusile din nitril si latex au fiecare sfere de utilizare separate. Cu toate acestea, din cauza unor similitudini si utilizări diversificate, multi oameni confunda nitrilul si latexul.


Termenul mănuși de examinare din latex se refera la manusi de examen fabricate din latex natural. Latexul natural este un tip de cauciuc vegetal extrem de moale si flexibil. Utilizatorii manusilor din latex le descriu adesea drept „a doua piele”.


Deoarece manusile din latex sunt naturale, proteinele din material pot provoca reactii alergice la unii consumatori. Lucratorii din domeniul sanatatii care folosesc frecvent manusi din latex sunt expusi riscului de a dezvolta alergie la latex prin utilizare.


Cu toate acestea, manusile din latex sunt printre cele mai utilizate în examinarea medicala. Acestea nu afectează simtul tactil. Se muleaza foarte bine pe maini, se pot fixa pe piele, au un nivel ridicat de elasticitate si au o rezitenta mare la strapungere. Astfel, pot fi manevrate ustensile mici si ofera posibilitatea de a ajunge in zone greu accesibile. Acestea asigura, de asemenea si protectie chimica.


Manușile din nitril sunt in mare o alegere hipoalergenica si sunt considerate alegerea ideala in situatii de urgenta atunci cand starea alergica a unui pacient sau utilizator nu este cunoscuta. Manusile din nitril sunt extrem de rezistente la perforare insa cu toate acestea, nu sunt la fel de moi precum manusile din latex. Atuul acestor manusi este faptul ca asigura o rezistenta chimica si de perforare superioara celor din latex. Un alt mare atu al acestui tip de manusi, este bariera înalta de protectie impotriva bacteriilor si a substantelor chimice.


Manusile din latex, pe de alta parte, sunt inca utilizate pe scara larga de catre chirurgi si medici care efectueaza diverse proceduri. Manusile din nitril si mansile latex au fiecare locul lor si nu trebuie confundate. In timp ce ambele au utilizari medicale si industriale, utilizarea uneia în locul celeilalte poate fi o greseala costisitoare si uneori periculoasa.


Concluzionand toate aceste informatii, manusile din latex si cele nitril au avantaje si beneficii diferite, ambele fiind potrivite practicilor si procedurilor din industria medicala. In functie de nevoile si asteptarile tale, acum poti achizitiona ce ti se potriveste cel mai bine!


Daca ti-a placut acest articol, nu ezita sa lasi un like sau chiar un comentariu! :)


La Dent Factory, calitatea este prioritara motiv pentru care te încurajam să identifici tipul de manusi dorit pentru a te bucura de toate avantajele. De asemena, pana pe data de 22 noiembrie, poti beneficia de o super oferta de Black Friday din gama Maxter.Comentarii