6 sfaturi pentru a preveni decolorarea dinților la copii

6 sfaturi pentru a preveni decolorarea dinților la copii

În timp ce copilul dvs. nu este încă în măsură să facă un tratament profesional de albire a dinților, aceste 6 sfaturi de bază îi vor ajuta să păstreze o sănătate orală bună și un zâmbet alb strălucitor.

 

Deși acești pași îi ajută să-și păstreze albul dinților, culoarea naturală a dinților copilului dumneavoastră poate avea, de asemenea, un factor important în acest proces.


 1. Limitați băuturile zaharoase

Încurajați-vă copilul să bea mai puțin suc și alte băuturi zaharoase. În schimb, optați pentru sucuri naturale de fructe în loc de cele procesate, deoarece sucurile conservate sau îmbuteliate sunt de obicei încărcate cu zahăr care este de fapt foarte acid și se poate lipi cu ușurință de dinți.

 

Consumul regulat de băuturi cu zahăr contribuie în mod semnificativ la cariile dentare, la eroziunea dentară și la colorarea dinților. Sifonul, mai ales, conține acid fosforic și cromogeni care pătează dinții. Acidul fosforic erodează smalțul dinților și cromogenii lasă un aspect galben al dinților.


2.  Bea mai multă apă

Consumul de apă va ajuta la spălarea zahărului din diferite alimente și băuturi acumulate în dinții copilului dumneavoastră. Dacă aveți apă de la robinet potabilă este o opțiune mult mai bună, deoarece conține fluor, care ajută la întărirea smalțului și al dinților copilului dumneavoastră. Mai mult, fluorura ajută și la combaterea cariilor și la prevenirea cariilor dentare.

 

În afară de a ajuta la menținerea zâmbetului strălucit al copilului tău, apa potabilă pe tot parcursul zilei îl menține și hidratat.

 

3. Periați dinții și folosiți ata dentară în mod regulat

Periajul și ața dentară sunt ambele foarte importante în menținerea unei bune igiene orale. Și antrenarea copilului dumneavoastră pentru a se peria și a folosi ața dentară cel puțin de două ori pe zi va da tonul unor bune obiceiuri de igienă dentară pe măsură ce cresc.

 

Deși pasta de dinți de albire a dinților a devenit o normalitate, este totuși mai bine să consultați medicul dentist dacă este sigur pentru copilul dumneavoastră să o folosească. Există produse mai sigure, care nu conțin peroxizi, dar chiar dacă sunt cu totul naturale, totuși pot exista posibile efecte adverse pe care s-ar putea să nu le cunoașteți.

 

4. Prevenirea cariilor

Deoarece cariile pot trece de la dinții de lapte la dinții permananți, există o concepție greșită obișnuită conform căreia dinții de lapte nu contează deoarece cad mai târziu, dar infecțiile rămase netratate la dinții de lapte se pot răspândi la dinții permanenți de sub ei.

 

Creșterea bacteriilor va continua să progreseze mai adânc în și prin canalele radiculare, ceea ce poate crea un mediu acid în jurul dintelui permanent.

 

5. Vizitați regulat medicul dentist

Un control stomatologic cel puțin de două ori pe an este obligatoriu. Există, de asemenea, servicii de albire a dinților pentru copii.

Stomatologii oferă cea mai bună albire a dinților, care este mai sigură, deoarece un dentist cu experiență are produsele, echipamentele, cunoștințele și abilitățile potrivite pentru a se asigura că dinții copilului dumneavoastră sunt bine îngrijiți.

 

6. Model de igienă dentară bună

Dacă doriți ca, copiii dvs. să rămână la rutina de albire a dinților, ca părinte, ar trebui să dai exemplul. Spălarea sau folosirea aței dentare împreună cu copiii dvs. le va arăta direct cum să se spele pe dinți în mod corespunzător și le va insufla importanța unei bune igiene orale în primii ani pe care o vor purta în cele din urmă mai târziu în viață.

Taguri:

Comentarii