O curățare dentară îmi va deteriora dinții?

O curățare dentară îmi va deteriora dinții?

Curățările dentare sunt o parte importantă a rutinei de îngrijire orală. Curățările sunt de obicei efectuate de către un stomatolog, care este instruit pentru a îndepărta tartrul și placa ce sunt imposibil de abordat acasă. Din păcate, mulți oameni renunță la curățarea dentară regulată la stomatologii, deoarece nu sunt siguri de acest proces.

 

Ce se întâmplă la o curățare dentară?

 

Deci, ce se întâmplă la o curățare dentară? O curățare depășește capacitățile de periere simplă și folosirea aței dentare. Stomatologul începe prin utilizarea unor instrumente speciale pentru a îndepărta placa și tartrul de pe toate suprafețele dinților. Apoi, se folosește ața dentară pentru a curăța suprafețele la care instrumentele nu pot ajunge. Lustruirea creează un finisaj neted și curat.

 

Curățarea dinților este de obicei nedureroasă și neinvazivă. Anestezia nu este necesară, iar întregul proces poate fi realizat relativ rapid pe baza cantității de acumulare a plăcii implicată. O curățare dentară este, de asemenea, momentul perfect pentru ca medicul dentist să verifice dacă există semne de boală a gingiilor sau alte probleme care ar putea afecta sănătatea dumneavoastră.

 

Pe lângă prevenirea cariilor dentare și a altor probleme orale, beneficiile suplimentare ale curățării dinților includ câștigarea unui zâmbet mai luminos. Acest lucru se datorează faptului că, curățările de rutină pot elimina petele care vă decolorează dinții. Curățările pot elimina, de asemenea, unele particule alimentare care contribuie la respirația urât mirositoare.

Curățările regulate pot preveni apariția unor probleme dentare. Iată doar câteva exemple despre ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu aveți grijă de dinți sau ratați întâlnirile de curățare:

  • Zonele deteriorate ale dinților care rezultă din acumularea de tartru și placă
  • Boala gingiilor: când acumularea tartrului și a plăcii irită gingiile, determinându-le să se inflameze și să se roșească
  • Respirație urât mirositoare: bacteriile și particulele alimentare pot duce la halitoză sau respirație urât mirositoare cronică
  • Pierderea dinților: infecția gingiilor dăunează țesuturilor moi și distruge oasele care vă susțin dinții

 

Curățările dentare nu vă deteriorează dinții

 

Unele persoane sunt îngrijorate de faptul că aceste curățări dentare deteriorează smalțul sau învelișul exterior subțire al dintelui. Chiar dacă smalțul este subțire, este mult mai dur decât credeți. Un dentist nu poate descompune smalțul cu instrumente dentare simple. Cu toate acestea, eroziunea smalțului are loc pe o perioadă lungă de timp atunci când se consumă o dietă bogată în zaharuri, amidon și alimente acide. Alte cauze potențiale ale eroziunii dentare includ afecțiuni medicale, cum ar fi refluxul acid, și factori de mediu, cum ar fi măcinarea dinților.

 

Ai grijă de dinți!

 

Nu este niciodată prea târziu să contactați stomatologii pentru o curățare dentară cuprinzătoare. Asigurându-vă că participați la vizite regulate la dentist pentru un zâmbet curat, sănătos și superb.

Taguri:

Comentarii