Tot ce trebuie să știți despre procedura de albire a dinților

Tot ce trebuie să știți despre procedura de albire a dinților

Albirea dinților este o procedură cosmetică extrem de populară, făcută pentru a deschide culoarea suprafeței dinților și a scăpa de orice pete sau decolorări.

Există două abordări principale pentru albirea dinților.

 

Metoda mai lentă, care oferă rezultate mai puțin dramatice, implică acțiunea de a peria albul perlat cu pasta de dinți pentru albirea dinților.

Pasta prezintă ingrediente mai abrazive care servesc la „răzuirea” și lustruirea petelor superficiale.

Pentru cele mai bune rezultate, acest proces trebuie încorporat în rutina zilnică, în mod optim după micul dejun și înainte de culcare.

 

A doua abordare oferă rezultate mult mai rapide și mai vizibile. Ingredientul activ aici ar fi peroxidul de carbamidă, un produs chimic utilizat pe scară largă, cunoscut pentru albirea dinților și eliminarea petelor încăpățânate.

 

În funcție de solicitarea clientului, medicul dentist îi va furniza un kit la domiciliu sau îl va face în cabinetul său.

 

Acesta din urmă necesită mai puțin timp al pacientului și este supravegheat de specialiști pentru a asigura bunăstarea smalțului clientului.

 

Kitul la domiciliu oferă o schimbare mai graduală și este preferat de cei care nu pot participa la programări regulate din cauza programului încărcat.

 

Rețineți că diferite produse conțin concentrații diferite ale acestui ingredient.

 

Tipuri de albire

Tipul de albire efectuat poate fi clasificat în două categorii generale:

 

  1. Decolorarea vitală - Se practică pe dinții „vii” care s-au îngălbenit din cauza unor factori externi precum hrana, vârsta sau tutunul.

 

  1. Albire non-vitală - Se practică pe dinții „lipsiți de viață”, care s-au închis la culoare din cauza factorilor interni, cum ar fi canalul radicular.

 

De ce se optează pentru albirea dinților?

Albirea dinților, similar cu majoritatea celorlalte tratamente cosmetice, se face pentru a îmbunătăți aspectul exterior al unei persoane și pentru a spori strălucirea naturală a zâmbetului.

Acum s-ar putea să vă întrebați „Cum beneficiază albirea dinților oamenilor în viața lor de zi cu zi?”.

După cercetări aprofundate pe această temă, cercetătorii au descoperit că aspectul dentar afectează modul în care personalitatea lor este percepută inițial.

Potrivit unui studiu realizat pe 528 de americani, realizat de Dr. Anne E.Beall în 2007, impresiile trecătoare ale persoanelor fotografiate, înainte și după tratamentul cosmetic oral, sunt foarte diferite.

S-au înregistrat creșteri semnificative ale favorabilității și calificărilor de carismă, popularitate, inteligență, bunătate și succes în carieră (printre alte atribute) față de cei care au fost supuși tratamentelor estetice ale dinților.

Mai mult, pe baza anecdotelor pacienților se dovedește că există o tendință de îngrijire crescută a rutinei de sănătate orală a pacienților după ce a fost supus acestei proceduri cosmetice.

Acest lucru provine adesea din dorința de a-și menține noua nuanță a dinților.

 

Cum se albesc dinții acasă?

Când se utilizează înălbitor, este întotdeauna recomandat ca pacienții să se consulte mai întâi cu medicul ortodont. Achiziționarea unui sistem de albire a dinților la domiciliu fără cunoștințele adecvate poate deteriora considerabil starea dinților și a gingiilor unei persoane.

 

După o consultație aprofundată, medicul dentist poate sugera una dintre următoarele opțiuni:

Periaj + o pastă de dinți care conține înălbitor special.

Înălbitor special + un aparat de gură personalizat (de purtat pentru perioadele desemnate).

 

Durata întregului proces poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni.

 

Taguri:

Comentarii