Sunt implanturile dentare dureroase?

Sunt implanturile dentare dureroase?

Implanturile dentare oferă o alternativă ideală la protezele dentare, podurile și canalele radiculare. Cu toate acestea, spre deosebire de aceste tratamente dentare, implanturile dentare sunt plasate chirurgical. Datorită naturii procedurilor chirurgicale, este obișnuit ca pacienții să întrebe „Sunt implanturile dentare dureroase?”

Răspunsul la această întrebare poate fi explicat din două puncte de vedere: procedura și perioada de vindecare.

Astfel, procedurile de implant dentar sunt dureroase?

În cazul în care urmează să aveți parte de implanturi dentare unice, veți avea zona respective amorțită cu un anestezic local. În această situație, din cauza anestezicului, nu veți simți senzația de durere în timpul inciziei gingiei sau în momentul în care implantul este așezat în maxilar. Din fericire, maxilarul nu are nervi pentru a trimite semnale de durere. În timpul acestui proces, cel mai mult va exista sentimentul de presiune și poate unele furnicături.

Dacă însă aveți o procedură de implant dentar în care nu este vorba despre implanturi dentare unice, va fi aplicată cel mai probabil  anestezia generală ce are ca avantaje faptul că nu va exista senzația de durere,și nici nici nu vei fi conștient în timp ce vor avea loc procesele din timpul operației. Abia la sfârșitul intervenției chirurgicale, vi se va administra și un anestezic local care vă va menține gura amorțită o perioadă scurtă de timp.

Perioada de vindecare este dureroasă?

Pe măsură ce anestezia dispare, oamenii experimentează o oarecare sensibilitate în primele câteva zile. Cu toate acestea, orice senzație de durere este de obicei foarte ușor de gestionat. Chirurgul vă va recomanda să luați un medicament contra durerii, dar unii pacienți declară că nu au nevoie de medicamente. Majoritatea pacienților cu implant dentar descriu durerea postoperatorie ca fiind mai mică decât cea a unei extracții dentare.

Dacă după 72 de ore vă confruntați cu dureri semnificative, ar trebui să solicitați asistență medicală sau să vă programați o întâlnire la unitatea stomatologică pentru o continuare.

Este posibil să auziți despre o „perioadă de vindecare de 6 luni” pentru implanturile dvs., dar acest lucru nu ar trebui înțeles totuși ca o perioadă de vindecare în care vor avea loc tot timpul dureri chirurgicale. Acest lucru ar putea fi descris mai bine ca o „perioadă de osteointegrare”, care este timpul necesar pentru ca implanturile dvs. să se contopească în mod natural cu osul maxilarului.

Liniile directoare în ceea ce privește hrana și igiena date de această perioadă nu sunt în primul rând pentru a preveni durerea, ci mai degrabă pentru a permite implanturilor să se contopească cu maxilarul. Astfel, aceste 6 luni nu ar trebui să fie dureroase.

În ceea ce privește implanturile dentare sunt cu siguranță multe de spus iar curiozitățile oamenilor care urmează sau au avut parte de astfel de proceduri nu vor înceta niciodată să apară. Din acest motiv, scopul nostru este de a aduce informații de actualitate care să fie în folosul tuturor celor interesați de acest subiect.

Taguri:

Comentarii