Aparatul dentar Invisalign

Aparatul dentar Invisalign

După cum probabil știți, majoritatea oamenilor își doresc dinți drepți însă excluzând ideea purtării unui aparat dentar. Însă. cum ar fi dacă într-o zi ar veni cineva și ar spune că acest lucru nu mai este o problemă? Ei bine, există metode de îndreptare a dinților folosind aparat dentar însă fără ca oamenii să poată observa acest lucru.

Multe persoane se feresc de ideea unui aparat dentar metalic, motiv pentru care metoda Invisalign este special concepută pentru toți cei care își doresc ca dinții lor să devină drepți într-un mod subtil și rapid.

Deci, metoda Invisalign funcționează? Răspunsul este cu siguranță DA, această metodă este de succes iar majoritatea pacienților care preferă această procedură sunt în vârstă deoarece nu își doresc ca persoanele din grupurile din care fac parte să observe faptul că au apelat la purtarea unui aparat dentar.

Din nefericire, purtarea aparatului ortodontic de către adulți este o procedură relativ nouă, astfel încât cei mai mulți nu ar apela la o astfel de metodă din cauza faptului că aparatul dentar este asociat purtării de către copii. Din acest motiv, peste aceste metode precum Invisalign nu ar trebui să se treacă cu vederea, fiind potrivit pentru oameni indiferent de vărstă.

Invisalign are la bază folosirea unor aliniatori ce se proiectează personalizat pentru fiecare pacient în parte. Partea cea mai interesantă la această metodă de îndreptare are legătura cu faptul că se poate renunța la purtarea acestuia în timpul mesei, pentru curățarea dinților sau alte ocazii pe care le considerați speciale. Mai mult de atât, atunci cand este purtat, majoritatea oamenilor nici nu își vor da seama că purtați așa ceva datorită faptului că este aproape invizibil!

În general, aliniatorii trebuie purtați pentru aproximativ 20 de ore pe zi deși cel mai sigur, medicul dvs. ortodont vă va spune mai multe despre acest subiect, în funcție de starea danturii.

 

Avantaje și Beneficii ale aparatului dentar Invisalign:

  • Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de îndreptarea dinților are legătură cu durerea. Datorită faptului că Invisalign nu are nici sârme sau brackeți durerea nu este un motiv de îngrijorare. Singura senzație care apare este cea de presiune și apare atunci când are loc schimbarea fiecărui set de aliniatori.
  • Așa cum am menționat anterior, datorită aliniatorilor care sunt realizați dintr-un material cu totul transparent, nu aveți motive să vă faceți griji că vor exista observații atunci când zâmbiți.
  • Unul dintre avantajele directe, mai ales în cazul în care timpul este o problemă, este faptul că aliniatorii se pot schimba acasa, nemaifiind nevoie de consultul medicului ortodont, cel puțin nu la fel de des precum în cazul aparatelor dentare clasice. În general vizitele la medic au loc chiar și la trei luni de la ultimul consult.
  • Nu sunt aduse schimbări în ceea ce privește igienizarea danturii.
  • Probabil cel mai important, puteți mânca fără să aveți parte de dureri sau modificări generale deoarece aliniatorii nu trebuie purtați într-un astfel de moment.


Recomandări:

  • Aliniatorii trebuie curățați înainte de a-i atașa pe dinți însă folosind săpun, nu pastă de dinți.
  • În general, aliniatorii trebuie purtați cel puțin 20-22 de ore pe zi, pentru a obține rezultatele dorite.
  • Pentru a nu risca apariția unor carii, este recomandat ca după fiecare masă să vă spălați dinții ca apoi să puteți pune aliniatorii.
  • Este recomandat să nu consumați bauturi colorate deoarece aliniatorii se pot colora.

 

Concluzia este că aparatul dentar Invisalign este o metodă excepțională din toate punctele de vedere, este incolor, nu trebuie purtat în timp ce mâncați sau realizați igiena orală și de asemenea consultul la medicul ortodont se realizează mult mai rar spre deosebire de cazul altor metode de îndreptare a danturii. 

 

Taguri:

Comentarii